Най-излъчваната песен в ефира на Радио Варна през 2021 г. 

...
Най-излъчваната песен в ефира на Радио Варна през 2021 г. 
Коментари Харесай

"Околосветско пътешествие" на Велека Цанкова е най-излъчваната песен в ефира на Радио Варна за 2021 година



Най-излъчваната ария в ефира на Радио Варна през 2021 г.  е " Околосветско странствуване "   на младата изпълнителка и композитор Велека Цанкова . Тя е по текст и музика на Велека, аранжиментът е на Михаил Йосифов и е част от плана Съвремен джаз с българска поезия , в който вземат участие и музикантите Мишо Йосифов – тромпет, Атанас Попов –барабани, Шибил Бенев - китара и пиано, Димитър Карамфилов – бас.

Записахме я с доста обич тази година, в един леден февруарски ден, описа в предаването " Джем сешън " Велека.  " Околосветско странствуване "   е една ария, която още щом чуем започваме да си тананикаме, заразява ни със слънчевост, позитивност и сантиментално въодушевление, каквито участват и в останалите песни от цикъла, написани от надарената изпълнителка. Това са моите първи опити в композирането и се оставих  на думите и мелодията да ме водят. С такава голяма поддръжка от прелестни музиканти, най-много в лицето на Мишо Йосифов, няма по какъв начин да не се сътвори един доста прелестен артикул, сподели в ефира на Радио Варна Велека Цанкова и разкри, че дружно възнамеряват да запишат още три нови песни следващата година.
Като вълнуваща ще запомни 2021 година младата вокалистка. Въпреки рестриктивните мерки и ограниченията през тази година, не липсваха концерти и събития, в които Велека взе участие. Сред най-ярките са авторският концерт на Михаил Йосифов в Първо студио на БНР през ноември,  в който изпълнителката бе специфичен посетител, планът на Пловдив Джаз Фест  " Четири млади дами пеят джаз ", концертът на плажа във Варна с " Новините в джаза ". Едно от последните участия на Велека  за тази година е в предколедно празненство в столично заведение, което се излъчва онлайн в обществените мрежи. Коледа е нещо, което доста ме вълнува, като празник, като музика. Много се веселя, че успяхме да създадем този концерт, сподели Велека.  Заедно с нея участваха  и  музикантите: Иван Йорданов – саксофон, Момчил Косев – китара, Светослав Миланов – пиано, Даниеле Феббо – контрабас, Борислав Петров – ударни.



Нова Година Велека ще посрещне в компанията на музиканти, в домашна конюнктура, където заниманието е обезпечено. А за 2022г. в ефира на Радио Варна, изпълнителката си пожела: Да имаме концерти, да пишем музика, песни. Годината да бъде по-добра и да можем да живеем този живот с усмивка на лицето. Годината да е благосклонна, занимателна и изпълнена с щастливи, слънчеви мигове.

Интервюто с Велека Цанкова чуйте в атачмънта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР